Een unieke naam

Wat is nu eigenlijk een Nazarener? Wat betekent de naam 'Kerk van de Nazarener'?

Er werd destijds in 1907 over dit onderwerp serieus nagedacht toen die eerste pioniers de kerk stichtten en zochten naar een naam voor de nieuwe denominatie. Een ding stond voor hen vast: ze wilden in verband worden gebracht met Jezus Christus. En ook waren ze overtuigd van hun opdracht: het prediken van het goede nieuws aan de volkeren en in het bijzonder aan de armen en achtergestelden.

De stichters van onze denominatie begonnen te bidden. Een van hen kwam met een idee: Jezus werd vaak 'Jezus van Nazareth' genoemd, of 'Jezus de Nazarener', of 'De Nazarener'. En dit paste perfect omdat het gebied rond Nazaret waar Jezus opgroeide bekend stond om zijn armoede en strijd om het bestaan. De plaats waar Jezus woonde maakte deel uit van wie Hij was en is. De mensen die de nieuwe denominatie zouden gaan vormen besloten al snel dat dit een prima naam zou zijn voor deze grote groep Christenen die een wereld in nood wilde gaan helpen.

Follow Us

  

De Kerk van de Nazarener is een ANBI erkende instelling. Dat geldt voor alle onderdelen van de kerk, zoals bijvoorbeeld Kinder Adoptieplan (KAP) en de zending (NMI). Klik hier voor meer info.

Contact

Ds. Hans Deventer
Zuideinde 22
1541 CD Koog aan de Zaan

www.kvdn.nl

info@kvdn.nl

Zoeken